2009-09-17 15:55:35• hírek • Parajdi Andrea

Prefektus kerestetik

Radu Giurca
Radu Giurca

A Köztisztviselők Országos Ügynöksége (ANFP) versenyvizsgát írt ki több megye prefektusi és alprekeftusi posztjaia, köztük a Szatmár megyei tisztségeket is meghirdette, ugyanis Radu Giurca prefektust csak ideiglenesen, hat hónapra nevezték ki.

A kormánybiztos Radu Giurca, és helyettesei Aurelia Fedorca és Gabriel Les hat hónapra lettek ideiglenesen kinevezve tisztségükbe, ezért a Köztisztviselők Országos Ügynöksége a Szatmár megyei posztokra is versenyvizsgát hirdetett. A prefektusi címért október 13-án, Bukarestben az ANFP székhelyén lehet vizsgázni, az alprefektusi tisztségekért pedig október 12-én.

A jelöltek több kritériumnak kell eleget tegyenek a legfontosabb, hogy minimum öt éves munkatapasztalattal kell rendelkezniük a közszférában, illetve részt kellett vegyenniük olyan speciális képzésen, amely különböző köztisztviselői posztok elfoglalását teszi lehetővé.

Szatmárnémetiben kevesen vannak, akik megfelelnek a kritériumoknak, s még kevesebben vannak a PD-L párton belül, hiszen mint ismert a koalícióban lévő kormánypártok megegyezése alapján a prefektusok a demokrata liberális pártból, míg az alprefektusok a szociáldemokraták közül kerülnek ki.

A Szatmár Megyei PD-L vezetősége tavasszal nehezen talált egy olyan jelöltet, aki betölthetné a kormánybiztosi pozíciót, így a jelenlegi prefektusnak, Radu Giurcanak, nem igazán kell attól félnie, hogy októbertől más ül majd a székébe. Ami az alprefektusi posztokat illeti, úgy tűnik, hogy sem Aurelia Fedorca, sem pedig Gabriel Les nem akar megválni a tisztségétől, így versenyvizsga ide vagy oda, a kormánybiztos és helyettesei vélhetően ugyanazok maradnak. Egyetlen egy helyzet változtathat a jelenlegi tényálláson, mégpedig az, ha az amúgy sem biztos lábakon álló kormánykoalíció a versenyvizsga idejéig felbomlik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: